tisdag 20 januari 2015

Min kikärtsgryta

Det var länge sedan jag delade med mig av något recept nu tror jag. Detta är en ny favorit som jag har provat fram. Vegetariskt och nyttigt och enkelt och jättegott.


För 2 portioner behövs:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor

Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs en stund i lite olja i en kastrull. Det ska inte få färg. Tillsätt:

1 msk curry
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 msk tomatpuré

Låt kryddorna fräsa med lite. Häll sedan i:

4 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk kikärtor, sköljda i kallt vatten
1 tsk stevia strö (eller socker)

Låt allt koka tills kikärtorna är lagom mjuka, tid beror på önskat tuggmotstånd och kanske märke på ärtor. Jag brukar trycka runt lite med en visp också så det gojsar till sig lite mer. Ta av från värmen och tillsätt:

1 dl naturell yoghurt

Servera med röda linser. 

Eller kanske ris eller pitabröd, om du inte bryr dig så mycket om GI och sånt. 
Eller inte gillar linser. 
Eller inte har några linser hemma. 

Du gör som du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...