onsdag 26 september 2012

Vår fisksoppa

På Smögen hade de för ett antal år sedan en restaurang som serverade en riktigt god fisksoppa. Jag och Kristian åt den flera gånger och medan vi åt försökte vi klura ut vad som var i så vi kunde göra en egen.

Efter många försök och ändringar ser receptet för 2 personer idag ut såhär:

1 rödlök och 1 tomat hackas fint och fräses i en kastrull med lite salt, peppar och curry. Mest curry. Efter en stund slänger man i finhackad purjolök också.

1 burk passerade tomater och 1 dl till exempel milda mat extra eller grädde eller nåt samt 1 dl vitt matlagningsvin är själva soppan och hälls i samma kastrull som fräset.

Krydda med lite cayennepeppar och typ en matsked socker.

Lägg i små kuber av till exempel lax, eller kanske lax och torsk.


Släng helst på ett par räkor till serveringen, jag glömde köpa denna gången, men det är godast om de är med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...