fredag 28 december 2012

Julsnaps - del 3



Vår egen julsnaps var en riktig hit i år! Mild och len och så god att hela flaskan gick åt. Jag har visat hur vi gjorde förut, men här kommer en repris:


I augusti skördades johannesört från trädgården och blommorna lades i en diskad glasburk som vi fyllde med sprit, Brännvin special.


Efter några dagar silades blommorna bort och essensen fick stå och gotta till sig i ett mörkt skåp till december. 


Enligt receptet skulle den färdiga snapsen bestå av 10-15 % essens, men vi hade nog lite mer. Vi tänkte att det inte var så noga. Vår burk blandades med en hel ny flaska Brännvin special i alla fall och det blev jättebra. Snapsen ska bli bättre av att lagras, men det hann vi ju inte. 

Nästa år kommer jag definitivt att köpa fler johannesörtfrön, så vi kan göra fler flaskor och lagra till midsommar också. 
Midsommar 2014 kommer bli en bra fest alltså. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...