tisdag 27 augusti 2013

Fänkålssoppa

Jag har experimenterat lite med fänkål och det blev en god soppa.


För två portioner mjukar man upp en hackad gul lök och två-tre fänkålsenheter skurna i bitar i lite olivolja i en kastrull. (Jag vet inte vad det heter i plural. Fänkålar låter ju i och för sig roligare.)
På med vatten, 8 dl kanske, och så en grönsaksbuljongtärning, och så får det koka tills fänkålen är helt mjuk. Allt mixas slätt och så späder man med ett par dl av någon typ av matlagningsgrädde och ser om man kanske vill salta och peppra lite. Väldigt enkelt alltså. Och gott. Och nyttigt. Tar man ett par finn crisp i stället för bröd till så håller man kolhydraterna nere också.

Synd bara att Kristian inte fattar att det är gott med fänkål.
Men ni kan ju prova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...