Jag gjorde amerikanska pannkakor i morse. Eller i förmiddags kanske om vi ska vara ärliga. Med en mormor i huset är det läge för finfrukost, tänkte vi.
Det tar lite tid, men det är det värt!
En färdig hög |
Receptet, som Harry har kladdat på |
Man börjar alltså med att separera äggen. Vitorna kan man ha i en mindre skål, och gulorna i en bunke som rymmer hela smeten sen.
Äggulorna vispas först. Och sedan rör man i allt utom äggvitorna. Dessa vispas separat och vänds ner försiktigt så att fluffet finns kvar. Smeten ska inte rinna ut så mycket när man häller en klick i stekpannan.
Kom och ät! |
Pannkakorna äter vi med bacon, blåbär och så lönnsirap så klart. Och gärna färsk frukt, idag hade vi melon och ananas. Färska blåbär från affären brukar inte smaka så mycket, så jag värmer hellre lite bär från ett paket frysta. Med en god juice till är detta en riktig drömfrukost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar