lördag 11 februari 2012

Falukorv - del 2

Det här receptet gjorde vi i hemkunskapen i högstadiet. Jag tyckte det var så gott att jag bad att få kopiera ur den gamla boken.

Korvgryta med rotfrukter


Enligt grundreceptet, som är för 2 personer, behöver man det här:

2 potatisar (140 g)
1 morot (75 g)
1 bit kålrot (100 g)
2½ dl vatten (ev. 2 dl vatten och ½ dl grädde)
½ tärning grönsaksbuljong
1 krm salt
1 tsk örtkryddor (körvel, rosmarin, timjan etc)
1 tsk tomatpuré
150 g falukorv
½ liten purjolök

- Lägg tärnad potatis, morot och kålrot samt buljong, kryddor och tomatpuré i kokande vatten.
- Koka på svag värme i 10 minuter
- Tillsätt tärnad korv och purjolök
- Koka ytterligare 10 minuter

Serveras med knäckebröd.


Gott, billigt och nyttigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...