torsdag 21 februari 2013

Kyckling med ädla grönsaker

Det här var faktiskt inte alls dumt. Återigen är originalreceptet från någon typ av GI-samling som jag har skrivit ut någonstans ifrån. Med lite ändringar är detta hur jag gjorde för två personer.


Två kycklingfiléer delas i typ tre delar var och läggs i en ugnsform eller på en plåt. På med lite olivolja, citronpeppar och lite, lite vitlökspulver. Vänd runt kycklingen så den har kryddor överallt. Runt kycklingen läggs en paprika och en squash i bitar och skivor. På grönsakerna smulas Kvibille ädelost (en halv trekantsbit) och så in med alltsammans i ugnen, 200 grader, 20 minuter ungefär. Kolla att kycklingen är klar.

På tallriken grundade vi med ruccola och bladpersilja innan det varma lades på. Och till var det jättegott med  en örtcreme bestående av en burk kesella, frysta örter (ett halvt paket Findus Örter Provencale) och en vitlöksklyfta.
Valnötterna på var dock totalt överflödiga.

Detta var milt och friskt och gott, och vi kommer att göra det igen. Över huvud taget gillar jag det här med att göra kycklingen direkt i ugnen, som jag gjorde med rödbetskycklingen också. Vi har alltid brukat bryna den först, men på det här sättet blir det mycket saftigare. Blekare, ja, men godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...