fredag 27 januari 2012

Lax med honungsglaserad brysselkål


Jag kommer inte ihåg var jag fick receptet ifrån men gott är det. Och nyttigt och fräscht. Vi åt detta igår kväll.


Lägg laxfiléer med citronpeppar på i en smörad ugnsform och ha dem i ugnen 10 minuter i 200 grader.
I valfri grädd/mjölkprodukt, jag brukar ha Milda Mat Extra för den är tjock trots bara 4% fett, blandas citronpeppar, dill och sambal oelek, allt efter smak.
Häll på såsen på laxen och låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter.

Brysselkålen kokas 5 minuter i lättsaltat vatten efter att ha blivit av med sina stjälkar och ev fula blad. Sedan bryns de i en blandning av vad man nu brukar steka i och honung. Jag brukar ha flytande stekmargarin och flytande honung och det blir bra.


Gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...