torsdag 21 mars 2013

Grekisk lax med fänkål

Det här åt vi idag, återigen ett recept från någon samling som jag klippt sönder och därmed inte kan redovisa för. Gott var det i alla fall, om än "inte topp fem" som Kristian sa.


Laxfilé får ett snitt i mitten med en skiva getost i. Filéerna läggs i en form med bitar av morot och fänkål runtomkring. Vi hade en liten fänkål och tre morötter till två personer. Lite olivolja på grönsakerna och lite salt och peppar på alltihop och så in i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Sedan lägger man upp det varma på en bädd av ruccola och slänger på gröna oliver och lite blandade frön. Jag köpte sesam- och vallmofrön från lösviktsmüslin på Maxi, men kan i ärlighetens namn inte riktigt tycka att det var nödvändigt.

Enkelt var det i alla fall, och absolut tillräckligt gott för att få stanna kvar i vardagsmatsrepertoaren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...