Mer vegetariskt.
Originalreceptet har potatis, men i enlighet med mitt nya sätt att laga mat testade jag att byta ut dem mot morot och kålrot. Gick alldeles utmärkt.
Kristian brukar sällan gilla "nyttig mat", men det här är en av hans favoriter faktiskt, kryddningen är jättegod.
Fräs i olja eller smör eller vad du vill i en kastrull:
3 mjöliga potatisar (eller motsvarande mängd kålrot och morot)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 olika paprikor
Alltsammans hackat till lagom stora bitar, såklart. Rör i:
½ dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 tsk sambal oelek
Och häll sedan på en liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar.
Låt koka 10-15 minuter eller tills de hårda grönsakerna känns lagom mjuka. Gör man detta med potatis kan man med fördel vispa runt lite så potatisen går lite sönder, då blir det mer "soppigt". Men det är inget måste.
Servera med ett bröd du tycker om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar