måndag 6 februari 2012

Återvinning

Vi har gjort om precis hela köket, men när vi rev ut det gamla kände jag att det tog emot att kasta skåpsluckorna. Eftersom vi hade en massa plats i källaren sparades de tills lämpligt projekt dök upp.

Köket före vi flyttade in
Och så, för två år sedan eller så, när vardagsrummet skulle inredas, sågade vi upp dem och gjorde hyllor av dem.  Konsollerna köpte vi på Mio.


Böcker i färgordning, ett lager av loppisljusstakar, kruka och fläkt från mamma och en vas jag fick från ett stängt bankkontor. Garderobsblommorna klarar sig finfint trots att de står längst uppe i ett hörn.


Mer färgkoordinerade böcker. Kanske lite tramsigt men det blir lugnare för ögat. Och så har vi fortfarande lite cd-skivor framme även om det mest är Spotify som gäller nu för tiden. I köket har vi dock en cd-spelare så ett litet lager skivor är inte så dumt. Resten är i källaren.


Hyllan med favoriterna. Mina Winnerbäck till vänster och Cat Stevens/Yusuf Islam i mitten, och så Kristians Bob Dylan till höger. När vi gifte oss hade vi en Dylan-låt och en Yusuf-låt som sjöngs i kyrkan.
Ljusstaken har Harry gjort på dagis.


Här på datorhyllan ser man skruvhål från gångjärnen till den gamla köksluckan.


På denna hyllan har vi ett gammalt exemplar av "Musikens värld" där man bland annat kan läsa om "negermusik". Och så har vi ramat in lite 50-talsporr som vi hittade på vinden. 
Jordgloben är i alla fall politiskt korrekt.



Jag tycker väldigt mycket om de här hyllorna. Dels var det ju så klart billigt och mijövänligt att använda material vi redan hade hemma, men jag tycker också om känslan av att ha kvar lite av det gamla huset, om än i ny skepnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...