tisdag 14 februari 2012

Fira 10 år - del 3: Middagen

Torsdagen den 14 februari 2002 hade vi på morgonen liksom bestämt att vi var ihop nu. Detta skulle firas på kvällen med att min nyblivne pojkvän lagade en fin middag. Han bjöd hem mig på Mat-Tinas Plommonglacerade revben med äppelchutney. Nu är det ingen av oss som minns så många mer detaljer än så, det är ju ändå tio är sedan, men det var ju säkert tillräckligt mysigt eftersom ingen av oss ångrade morgonens beslut.

Vi brukar gå ut och äta när vi firar årsdag, men i år tyckte vi att det passade bra med en hemmakväll. Barnen samarbetade enligt plan och somnade vid åtta så vi kunde avnjuta vår finmiddag.


Vi (jag) dukade fint och till förrätt åt vi en liten hög räkor och havskräftor med bröd och varsin sås. Min var i alla fall en sås, Kristians är helt enkelt majonnäs. Till detta delade vi en flaska Corona som vi hittade i kylen.


Det är ju ändå Alla hjärtans dag.


Nya tulpaner dagen till ära.


Till huvudrätt hade vi (han) hämtat mat från favoritrestaurangen i stan, Fridolfs. Jag såg som vanligt absolut ingen anledning att avvika från ett vinnande koncept, och åt Kvibillespäckad fläskfilé.


Kristian slog på stort med en Chèvregratinerad tournedos. Till detta potatisgratäng som är helt sjukt god. Vi beställde en extra portion sådan för säkerhets skull.

Vi hade planerat en trerätters, men vid det här laget fanns det helt enkelt inte plats med någon kladdkaka, så vi har bara suttit och druckit upp vårt vin och lyssnat på en sovbebis i soffan. Nu ska vi gå och lägga oss, mycket nöjda med senaste dygnets firande av tio fantastiska år. Godnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...