lördag 14 april 2012

Snurrorna






De här snurrorna som mamma bjöd på i fredags är helt sjukt goda. Och enkla!


Kavla ut smördegsplattor som köpts frysta, så att de får "rullbar tjocklek". På dessa var det hackad ölkorv och paprika och riven ost som strös på. Jag brukar mixa en stark salami och paprika och blanda med osten så det blir mer som en smet för jag tycker det är enklare att breda på, men det går ju att göra hur som helst och ha på i princip vad man vill såklart. Till vegetariska kan man till exempel ha tapenade. Men se till att det inte är sådan färdigköpt med ansjovis i. Vegetarianer gillar tydligen inte det (förlåt igen Sara).


När fyllningen är på rullar man ihop plattorna, slår in dem i förslagsvis aluminiumfolie och fryser ner dem. Det bästa med det är att man kan göra många riktigt långt i förväg. När det är dags att servera tar man fram rullarna och låter dem tina typ 5 minuter så de går att skära. Får de tina för länge så faller de lätt isär när man skär, så ta bara fram så många som får plats i ugnen på en gång.

Pensla med vispat ägg och strö Aromat på innan de får stå i ugnen på kanske 175 grader tills de får lite färg. Det tar någonstans runt tolv minuter, men kolla efter tio.

OBS. Gör många, det är absolut omöjligt att bara äta en eller två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...